websiteoptimalisatie

Blogging is fun

Marketingwise 2018

 

Termen zoals SEO (search engine optimalisatie) en Customers journey (bezoekerservaring) komen om de hoek gluren als het gaat om websiteoptimalisatie. Het eerste punt behandelen we in dit artikel,  dus maak je borst maar nat voor: 

Websiteoptimalisatie voor dummy’s.

 

Een goede website heeft alles te maken met het implementeren van je huisstijl en de marketingstrategie van je bedrijfsplan. Heb je deze twee op de rit, op basis van goed onderzoek, dan ga je kijken hoe je daarin je conversie kunt optimaliseren.

Beginnend met onze grote vriend Google. Deze search engine leidt menig dolende explorer naar een gewenst resultaat. Dat doet het ook aan de achterkant door kleine spinnetje  genaamd crawlers, die eeuwig op zoek zijn nieuwe content. Door onze site makkelijk toegankelijk te maken voor deze digit spiders krijgt je website een hogere ranking binnen de zoekmachine, en zullen bezoekersaantallen stijgen. Inhoudelijk betekend dat je voor een aantal belangrijke elementen moet zorgen binnen je site.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je geoptimaliseerde content aanlevert. Google is dol op veel content dus leef jezelf uit. Dit betekend dat je sterke teksten schrijft waarin je zoekwoorden benoemd waarop je gevonden wilt worden. Hier doe je onderzoek naar. Deze tekst geef je ook een HTML laagje mee, waarin je duidelijk benoemd wat de kop van de tekst is en daarin diverse, zoals alinea en tussen koppen. Met beeldmateriaal zorg je dat elke foto of film een alt-tag heeft in de beschrijving. Daarnaast is het mogelijk om nog wat extra code toe te voegen middels Schema.org. Dit is extra ondersteuning om crawlers meer idee te geven van wat er precies op het beeldmateriaal verschijnt. Bijvoorbeeld bij een foto van Tim Cook geef je aan › CEO -Apple.Inc- Amerikaans elektronicabedrijf ‹

Nu ga we er even vanuit dat je al een goede beschrijving van je bedrijf hebt met een paar duidelijke zoekwoord criteria. Deze zet je in een mooie volzin in je meta description en dat is ook wat er onder je bedrijfsnaam komt te staan in de search engine.

Om iets technischer te geraken moet je altijd een canonical op je site hebben geïntegreerd. Dit draagt er zorg voor dat er geen duplicate content op je site site staat wat vooral heel belangrijk is voor webshops die bezoekers door een keuzemenu laten lopen. Duplicate content is killing voor je website. Zorg er dan ook voor dat het niet gebeurd want het levert je al snel veel minder bezoekers op. Wat met een canonical ook vaak gebeurd is dat je binnen de URL niet meer www. hoeft in te typen maar gewoon je bedrijfsnaam. Dit zijn dus twee sites met dezelfde content en daarom wil je die canonical echt wel aangeslingerd hebben.

Nou wat nu je bent al een heel eind. De XML site map. Een soort van archief van al je content gesorteerd in code. Puur voor je crawlers om je hele site op structurele manier af te lopen dit is in code en mocht je dat zelf niet kunnen dat heb je binnen de meeste CMS (content management systems) daar prima plugins voor.

De ontwikkelingen binnen de digitale wereld gaan steeds maar door en criterium veranderen daarin mee. Nu heb je een streepje voor als je voor extra beveiliging en snelheid zorgt op je website. Dit doe je door je website te veranderen van http naar https. Dit kan je doen via, tot nu nog gratis, Cloudflare partij en het is wel handig om dat even door de beheerder van je site te laten doen want het is wel even uitzoekwerk.

Wat ook tegenwoordig een heel ding is, is de verschuiving van gebruikers naar andere devices. Wat betekend dat je site een responsive design dient te hebben. Dit houdt in dat je website mee schaalt als het op telefoon of tablet bezocht wordt. Door te kijken op Google Analytics en Google Webmaster kun je zien hoe en van waaruit je site bezocht wordt. Tevens kan je crawlers er actief op uit sturen als er nieuwe content om te indexeren is.

Dit zijn onderwerpen waar ik graag verder op wil gaan bij mijn volgende artikel. Deze zal meer de menselijke kant van de inrichting van een website willen benaderen, namelijk de customers journey. Tot voor nu succes en mocht er wat zijn, vraag het me gewoon

blog buddies

"Hey there sharing my views from another perspective since i'm coming from the SOHO of London and really loving everything Hollandias"
Gya Cross
Gya Cross
"Scales live at a proportion is for us the way to keep focus on our goals.
Mindful approach is what I wright about"
Mace Barkley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *